Tre samarbetar med Prinsparets Stiftelse om dyslexi
Hem NYHETERE-HÄLSA 3 samarbetar med Prinsparets Stiftelse om dyslexi

3 samarbetar med Prinsparets Stiftelse om dyslexi

Publicerat av: Redaktionen

Prinsparets stiftelse har tillsammans med EY tagit fram rapporten “Värdet av att vara sig själv” som vägen för ett mer inkluderande samhälle i skola och arbetsliv.

Tres vd Haval van Drumpt, som medverkade när rapporten lanserades, deltar idag i ett samtal på kungliga slottet för att diskutera dyslexi och lyfter fram sina personliga erfarenheter.

– Jag har levt med dyslexi som jag efter lång tid lärt mig hantera och hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa andra.

Jag hoppas att jag tillsammans med Prinsparets Stiftelse kan lyfta dyslexi i samhället samt hur man själv kan tänka för att nå sin fulla potential. Vi har ett stort ansvar som arbetsgivare att lyfta fram våra medarbetares styrkor och hjälpa dem att hantera sina utmaningar, det gäller inte minst våra unga medarbetare, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

EY:s socioekonomiska kalkyl visar på möjliga besparingar samt förlorade skatteintäkter motsvarande ett värde på 67 miljarder kronor per år. Det är hög tid att adressera frågan ännu tydligare. Och idag finns det bra hjälp och sätt att hantera sin dyslexi.

– Dyslexin har tvingat mig att ytterligare öka min enkelhet och tydlighet i mitt arbete samt att fokusera på de stora linjerna. Det har gett mig en ödmjukhet och bättre möjlighet att ta tillvara mina egna och andras unika egenskaper. En möjlig svaghet kan förvandlas till en styrka, säger Haval.

Så kan dyslexin vara en tillgång för ledare och entreprenörer

Problemlösning och kreativitet: Människor med dyslexi utvecklar ofta starka förmågor inom problemlösning och kreativitet. De kan tänka utanför ramarna och hitta innovativa lösningar på problem eftersom de har lärt sig att hantera och kompensera för sina inlärningssvårigheter.

Tre samarbetar med Prinsparets Stiftelse om dyslexi

Mellanmänskliga färdigheter: Personer med dyslexi har ibland utvecklat starka mellanmänskliga och kommunikativa färdigheter för att kompensera för sina utmaningar inom skriftlig kommunikation. Detta kan vara en tillgång i affärssammanhang där relationer och kommunikation spelar en avgörande roll.

Helhetssyn och strategiskt tänkande: Vissa personer med dyslexi utvecklar en förmåga att se helheten istället för att fastna i detaljer. Detta kan vara en tillgång i företagsledning där förmågan att se långsiktiga mål och strategier är avgörande.

Tips:

  • Våga berätta!
  • Fokusera på dina styrkor och se andras
  • Inget sätt är rätt eller fel, använd ditt sätt
  • Nyttja teknologin
  • Bli sams med dig själv

Tre arbetar nu med att lyfta frågan internt för att utbilda våra ledare och höja medvetenhetsgraden om NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Tre har en inkluderande företagskultur som är viktig att bevara för att våga berätta och be om hjälp i sin grupp och till sin chef.

– Om jag som väletablerad 50-åring vd tycker att det är jobbigt att prata om – tänk då på våra unga vuxna. Hos oss på Tre ska våra medarbetare alltid känna att de kan säga som det är och få det stöd de behöver, säger Haval.

Stort tack till Prinsparets Stiftelse och EY för att möjligheten att medverka i en viktig samhällsfråga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>