Eezyflow sovkrage – Från idé till färdig certifierad medicinteknisk produkt – En mödosam process under många år
Hem PRODUKTNYTT Eezyflow sovkrage – Från idé till färdig certifierad medicinteknisk produkt

Eezyflow sovkrage – Från idé till färdig certifierad medicinteknisk produkt

Publicerat av: Redaktionen

Vid en första anblick är det lätt att tro att Eezyflow är en enkel sovkrage.

Då tar man fel för bakom produkten ligger väsentligt mer insikter för att få fram en fungerande variant.

Att det dessutom är en CE-märkt medicinteknisk produkt, registrerad hos Läkemedelsverket innebär också att det är ett omfattande regelverk som måste uppfyllas, MDR, tidigare MDD (EU).

Utvecklingen av Eezyflow, såväl finansiellt, juridiskt samt produktmässigt visade sig vara betydligt mer utmanande än vad jag någonsin kunnat tro.

Eezyflow sovkrage – Från idé till färdig certifierad medicinteknisk produkt – En mödosam process under många årAllt från den första ritningen som jag tog till Almi som hjälpte mig med en patentöversikt. Tog därefter lån för att söka patent, då startade den långa och mödosamma processen. Efter ett par år och genom Innovationsbron kom jag med i Uppsala Innovation Centre för start-up bolag, kom i kontakt med riskkapitalbolag som sedermera resulterade i företaget Anti-Snore Partner Sweden AB. Denna process som inte var så enkel visade sig dock vara enkel om man jämför med det som kom senare, det produktmässiga.

Jag blev hänvisad konsulter för produktion som hävdade att det går inte att tillverka, jag sa gång på gång att det går att tillverka men man vet bara inte hur än. Det har tagit många år med många olika fabriker involverade, många tillverkade prototyper av olika slag, en del som man kan skratta åt idag, inte under tiden, då blev det mycket frustration och en del tårar. Till slut efter många år hittade jag rätt tillverkningsprocess med noga utvalt hudvänligt material och nära produktion. Det är flera fabriker i Sverige och Danmark som tillverkar olika delar för en komplett slutprodukt.

2016 blev jag intervjuad av chefredaktören för Uppfinnaren & Konstruktören som skrev en lång artikel i årgång 31, nr 5 år det året. Tidningen fanns under 32 år i form av papperstidning fram till år 2017. Fanns ett samarbete med SUF – Svenska Uppfinnareföreningen. Samma år, 2016 blev jag nominerad till ”Årets Mappie” av M-Magasin med motiveringen ”Vi tycker att hon gjort en folkhälsoinsats”.

Hur man får friare luftvägar är välkänt. Det är tillverkningsprocesser för ett hjälpmedel som gör att man kan sova i stabilt sidoläge som gjort att det inte funnits en liknande produkt tidigare på marknaden. Att CPAP/APAP och apnébettskena (ABS) är de bästa hjälpmedlen som finns för sömnapnoiker är välkänt. Men det behövs flera hjälpmedel för sociala snarkare och för de med lindrig sömnapné, även för de som inte tolererar CPAP/APAP med helmask eller apnébettskena (ABS). Finns även idag de som använder Eezyflow i kombination med CPAP med näsmask eller med apnébettskena (ABS). Det finns som sagt olika slags lösningar då allt är så individuellt allt beroende på anatomi, vikt, leverne, ålder och hur länge man snarkat.

Mer om Eezyflow, Ann-Christine Krook, är grundare av Eezyflow sovkrage.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>