EU beställer Sectras Tigerlösning för att dela säkerhetsklassificerad information
Hem TeknikSäkerhet EU beställer Sectras Tigerlösning för att dela säkerhetsklassificerad information

EU beställer Sectras Tigerlösning för att dela säkerhetsklassificerad information

Publicerat av: Redaktionen

Ett flertal EU-institutioner har köpt in ytterligare enheter av det mobila kryptosystemet Sectra Tiger från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B).

EU beställer Sectras Tigerlösning för att dela säkerhetsklassificerad information

Systemet Sectra Tiger säkerställer att användarna på ett säkert och effektivt sätt kan dela säkerhetsklassificerad information upp till och med säkerhetsnivån EU SECRET, med full tillgänglighet var som helst och när som helst.

– Vi har använt systemet Sectra Tiger i flera år och det uppfyller våra höga krav på säker kommunikation mellan Bryssel och våra EU-delegationer runt om i världen. När pandemin underströk behovet av fler säkra informationsutbyten med andra EU-institutioner var det naturligt att det befintliga Sectra-systemet skulle användas även för att tillgodose de nya kraven, säger en högt uppsatt företrädare för Europeiska utrikestjänsten.

EU har samarbetat med Sectra sedan 2010. Genom att köpa in fler enheter utökar EU-institutionerna sin användning av systemet Sectra Tiger, en säker kommunikationslösning som gör att användarna kan dela säkerhetsklassificerad information upp till säkerhetsnivån SECRET. Unika funktioner i systemet Sectra Tiger gör att användarna kan kommunicera säkert mellan olika organisationer och säkerhetsnivåer, utan att äventyra informationens sekretess och samtidigt bibehålla integriteten för varje domän.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>