Genomför nyemission på 9 miljoner – utvecklar digital helhetslösning för bemanning inom vård- och omsorg
Hem NYHETERE-HÄLSA Genomför nyemission på 9 miljoner kronor – utvecklar digital helhetslösning för bemanning inom vård- och omsorg

Genomför nyemission på 9 miljoner kronor – utvecklar digital helhetslösning för bemanning inom vård- och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Grundarna bakom Vivium upplevde att bemanning inom vård- och omsorg ibland kunde kännas som ett administrativt träsk.

“Målet är att skapa en helhetslösning för bemanning inom vård- och omsorg” säger Viviums VD Peter Westerholm om syftet med nyemissionen och det fortsatta arbetet mot att underlätta livet för de som jobbar inom vård och omsorg.

Vivium grundades 2020 och är en molnbaserad plattform för aktörer inom vården. Plattformen förenklar och effektiviserar schemaläggning och resurshantering av timanställda och bemanningspersonal, och gör det möjligt att lättare synliggöra och tillsätta tillgänglig personal på vakanta pass. Genom att digitalisera och automatisera processer inom vården vill Vivium bidra till att underlätta för anställda inom branschen.

Med det nya kapitalet planerar Vivium att fortsätta utveckla och förbättra plattformen, implementera lösningen hos fler kunder och anställa fler till teamet.

“Det är förvånansvärt mycket inom vården idag som fortfarande sköts manuellt. Genom vår plattform vill vi förändra vardagen för de människor som jobbar inom vård och omsorg. Effektivare vårdbemanning sparar inte bara tid och pengar utan minskar dessutom stressen för de som arbetar med och runt bemanning. Nyemissionen tillåter oss att fortsätta utvecklas mot målet att bli en helhetsplattform för all form av bemanning inom vård och omsorg.”, säger Peter Westerholm, VD på Vivium.

Bakom Vivium finns Andreas Jakubowicz, Peter Westerholm och Philip Gustavsson – alla med lång erfarenhet inom vårdbemanning. Förutom grundarna är plattformen utvecklad tillsammans med marknadsledande aktörer inom branschen– såväl som vårdgivare, bemanningsbolag och personal.

Genomför nyemission på 9 miljoner – utvecklar digital helhetslösning för bemanning inom vård- och omsorg

Bland aktieägarna finns sedan tidigare bolagsbyggaren Hidden Dreams, Fastighetsprofilen Fredrik Holmström och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. Nytillkomna investerare i samband med nyemissionen är bland annat NHL stjärnorna Oliver Kylington från Calgary Flames och Patrik Nemeth från New York Rangers. Med nyemissionen tillkom 9 nya investerare. Totalt har Vivium idag 23 aktieägare.

Sedan januari i år används Viviums lösning på Danderyds sjukhus och nu är planen att fortsätta skala upp och dessutom växa internationellt, samt i flera vertikaler.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>