Ökad patientsäkerhet inom elevhälsan när digital journalöverföring nu blir verklighet
Hem NYHETERE-HÄLSA Ökad patientsäkerhet inom elevhälsan när digital journalöverföring nu blir ett verklighet

Ökad patientsäkerhet inom elevhälsan när digital journalöverföring nu blir ett verklighet

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt samarbete mellan e-hälsoföretagen CGM Sverige och Prorenata AB gör det möjligt att digitalt överföra elevhälsans medicinska journaler mellan systemen PMO Journal från CGM och Prorenata Journal.

Möjligheten att kunna skicka journaler elektroniskt mellan vårdsystemen har länge varit ett starkt önskemål från användarna inom elevhälsan.

Fördelarna är många – framför allt att patientsäkerheten ökar när rätt data kan visas upp på rätt plats i respektive system.

Andra positiva effekter är enklare administration, kortare ledtider och ökad informationssäkerhet.

Det gemensamma initiativet och utvecklingsarbetet har pågått sedan en tid tillbaka, och en pilotstudie kommer att genomföras under hösten bland en grupp användare. Lanseringen av tjänsten är planerad till årsskiftet 2022/2023.

Ökad patientsäkerhet inom elevhälsan när digital journalöverföring nu blir verklighet

“I mitt arbete som läkare har jag själv upplevt hur viktigt det är att de olika systemen jag och mina kollegor arbetar i kan prata med varandra. Det är väldigt roligt att nu ha kommit i gång med arbetet kring digital journalöverföring mellan våra system”, säger Jens Alm, VD, Prorenata.

“Vi är kända för att samverka med andra och förespråka ett inkluderande ekosystem inom området e-hälsa. Samarbetet med Prorenata är ett sådant framgångsrikt exempel och innebär att journalhanteringen inom elevhälsan nu blir bättre, effektivare och säkrare”, säger Thomas Lithner, VP Product Architecture, PMO, CGM Sverige.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>