ImagineCare växlar upp
Hem NYHETERE-HÄLSA ImagineCare växlar upp

ImagineCare växlar upp

Publicerat av: Redaktionen

ImagineCare är marknadsledande inom egenmonitorering, en snabbt växande digital tjänst som proaktivt mäter en patients hälsovärden i det egna hemmet.

Under 2021 har flera nya samarbeten inletts samtidigt som två viktiga kunder, regionerna Östergötland och Jämtland Härjedalen, har ökat takten i uppskalningen av patienter med kroniska sjukdomar på plattformen.

Efter en nyemission i slutet av 2021 tillförs bolaget cirka 30,5 miljoner kronor för fortsatt tillväxt.

– I spåren av pandemin står det klart att vården har ett enormt behov av digitala tjänster för att minska vårdköer och säkra patienthälsan. Egenmonitorering står högt upp på regionernas agendor och redan nästa år väntar vi oss en stor ökning av det faktiska antalet patienter och vårdgivare på vår plattform. Vi gläds åt att våra investerare ser samma potential på denna tillväxtmarknad som vi gör och ser fram emot att växla upp verksamheten ordentligt under nästa år, säger Annette Brodin Rampe, ImagineCares VD.

ImagineCare, som redan har avtal med två svenska regioner och ett flertal privata vårdgivare, håller nu på att bygga ut plattformen för att kunna öppna upp mot fler målgrupper, bland annat företag och privatpersoner.

ImagineCare växlar uppRedan idag har ImagineCare gjort det möjligt att arbeta med proaktiv hälsomonitorering för företag, där modeföretaget Björn Borg tillhör de första användarna av lösningen i ett samarbete med Hedda Care.

– Vår plattform är helt anpassningsbar och passar lika bra för kroniskt sjuka patienter inom primärvården som för proaktiv företagshälsovård och i framtiden även privatpersoner. Genom att arbeta mot fler målgrupper kan vi förbättra livskvaliteten för fler och hjälpa till att minska vårdköerna. De nya investeringarna gör att vi kan utforska dessa nya områden i ännu snabbare takt, fortsätter Brodin Rampe.

Kapitalanskaffningen ägde rum i december 2021, där styrelsen för ImagineCare AB beslutat om och genomfört en nyemission om totalt 117 756 stamaktier och tillförande av cirka 30,5 MSEK. Teckningskursen uppgick till 259 SEK per aktie.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>