Mobila Doktorn stänger nyemission – växlar upp expansion
Hem NYHETERE-HÄLSA Mobila Doktorn stänger nyemission – växlar upp expansion

Mobila Doktorn stänger nyemission – växlar upp expansion

Publicerat av: Redaktionen

Genom en riktad nyemission får Mobila Doktorn, som erbjuder läkarbesök i hemmet, ett tillskott om 20,8 miljoner kronor.

Nu växlar företaget upp tillväxtplanerna och expanderar både i befintliga och nya städer.

Mobila Doktorn är Sveriges största vårdgivare inom hembesök och finns idag i landets tio största städer. Med hjälp av kapitaltillskottet ska företaget under 2021 expandera till ytterligare städer, utöka läkarkåren på befintliga orter och växa på företagsmarknaden.

”Vårdbeteendet i samhället är under stor utveckling, inte minst till följd av pandemin. Allt fler uppskattar att snabbt få besök av en läkare i en trygg hemmiljö istället för att söka vård på akuten eller vårdcentralen vilket ofta innebär lång väntan. Vår ambition är att bygga den nationella infrastrukturen kring hemläkarbesök där vi redan täcker 70 procent av svenska befolkningen. Med en stärkt kassa kan vi accelerera detta arbete för att snart nå ännu fler”, säger Emma Selfvén, vd på Mobila Doktorn.

Mobila Doktorn är verksamt även på företagsmarknaden där man erbjuder friskvård, hälsokoller och sjukvård. Genom att besöka arbetsplatsen istället för att medarbetarna måste ta sig någonstans görs ofta stora tidsbesparingar åt medarbetarna. Tillskottet från nyemissionen ska även stötta satsningen på denna marknad.

”Hälso- och sjukvården för företag har inte riktigt hängt med i utvecklingen trots att det gäller deras viktigaste resurs – medarbetarna. Här ser vi en stor tillväxtpotential genom att erbjuda exempelvis förebyggande hälsokoller på arbetsplatsen men även lättakutvård där medarbetaren befinner sig, oavsett om det är hemma eller på jobbet”, säger Emma Selfvén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>