Simplex Motion tog hem Inission Innovation Award 2016
Hem EVENEMANG Simplex Motion tog hem Inission Innovation Award 2016

Simplex Motion tog hem Inission Innovation Award 2016

Publicerat av: Redaktionen

Det blev Simplex Motion som tog hem priset i Inission och Prevas innovationstävling Inission Innovation Award. Tävlingen hölls för fjärde året i rad och syftar till att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa samt att uppmärksamma den svenska industrin som tillverkar elektronikprodukter.

2016 års final av Inission Innovation Award bestod av tre mycket starka bidrag. DynAlign med sin automatiska axeluppriktare Dynaligner, JP Respiratory Technology med AiDA, ett instrument för diagnos av lungorna samt Simplex Motion med innovationen SM100A, en integrerad servomotor utan extern enkoder.

Juryn värderade finalisternas bidrag utifrån uppfinningshöjd, unikitet, marknadspotential och nyhetsvärde. Finalisterna fick även chansen att övertyga juryn i ett Draknästetliknande koncept. Var och en fick presentera sina bidrag muntligen och juryn ställde sina frågor. Efter presentationerna var ställningen mycket jämn men efter några timmars överläggning kunde en enig jury utse vinnaren.

Simplex Motion vann med sin innovation SM100A och Olle Hulteberg, VD på Inission, läste upp motiveringen:

Vinnaren har utvecklat och förädlat en traditionell produkt som kommer att utveckla en hel bransch. Mindre, starkare, exaktare och billigare med en patenterad inbyggd sensorteknologi i en bransch där reducerad vikt och storlek är avgörande faktorer.”

Mikael Rittander och Johan Linder från Simplex Motion fick ta emot prischecken på 1 250 000 kronor fördelade på 250 000 kr i utvecklingstjänster från Prevas och 1 000 000 kr i tillverkningstjänster från Inission.

Vi är oerhört tacksamma. Priset betyder otroligt mycket för oss. Det här gör det möjligt för oss att bredda vår produktportfölj och öka vår försäljning. För tillfället säljer vi våra 100 w integrerade servomotorer, nu kommer vi även satsa på 10-, 20- och 50-w motorer. Vinsten betyder även ett erkännande och betydelsefull exponering. Jag vill även passa på att tacka Fredrik Olofsson på OEM Motor som tipsade oss om tävlingen, säger Mikael Rittander, Simplex Motion.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>