Tiohundra väljer Doktor24 för sina onlinebesök
Hem NYHETERE-HÄLSA Tiohundra väljer Doktor24 för sina onlinebesök

Tiohundra väljer Doktor24 för sina onlinebesök

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet med Doktor24 är ett viktigt steg i Tiohundras vision hälsa, vård och omsorg där du är”.

Doktor24 ägs av Aleris och är en digital tjänst för triagering (sortering), diagnos, behandling och uppföljning. Till skillnad från andra digitala vårdtjänster integrerar Doktor24 med den fysiska sjukvården, vilket innebär att tjänsten även kan hjälpa den som behöver träffa exempelvis en läkare på en vårdcentral att få en tid.Tiohundra väljer Doktor24 för sina onlinebesök

Samarbetet mellan Tiohundra och Doktor 24 innebär Inledningsvis att patienter vid tre av Tiohundras vårdcentraler, Norrtälje södra, Hallstavik och Bergshamra, kan använda den nya tjänsten.

– Vården måste bli mer tillgänglig och anpassad efter våra patienters behov. Vi behöver erbjuda fler alternativ än vårdcentralens telefonkö och läkartider under kontorstid på vardagar. Med vård online dygnet runt tar vi ett stort steg på vägen mot att nå vår vision – hälsa, vård och omsorg där du är, säger vårdbolaget Tiohundras VD Peter Graf.

– Vi är väldigt glada att genom samarbetet med Tiohundra kunna göra det enklare att söka vård genom mobilen, datorn eller surfplattan för alla typer av vårdärenden. Vi vill vara en partner till den fysiska vården och tror att digital vård funkar bäst när den jobbar tillsammans med den fysiska vården, säger Daniel Kernell, medgrundare och kundansvarig på Doktor24.

Fakta/Vård online i Tiohundra

Satsningen på vård online startar som ett sex månader långt pilotprojekt vid vårdcentralerna Norrtälje södra, Hallstavik och Bergshamra. Om piloten faller väl ut är ambitionen att införa digitala vårdbesök som ett permanent komplement till fysiska besök vid samtliga vårdcentraler i Tiohundra. Starten planeras ske i början av vecka 51 (18-19 december).

Doktor24:s avgift för ett digitalt läkarbesök är 250 kronor. För barn i åldrarna 2-17 är besöket gratis. Tjänsten kan för närvarande inte användas för barn under två år. Patientavgiften ingår inte i högkostnadsskyddet, men frikort gäller. Vid bokning av fysiskt besök gäller ordinarie patientavgift, som betalas hos vårdcentralen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>