Getinge lanserar ett nytt benstödsystem som erbjuder komfort för ett brett spektrum av patienter
Hem PRODUKTNYTT Getinge lanserar idag ett nytt benstödsystem som erbjuder komfort för ett brett spektrum av patienter

Getinge lanserar idag ett nytt benstödsystem som erbjuder komfort för ett brett spektrum av patienter

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Getinge ett nytt benstödsystem för operationsbord.

Systemet är kompatibelt med två varianter av benstöd och minimerar därmed investeringar, sparar tid mellan operationer och erbjuder komfort för ett brett spektrum av patienter.

Korrekt ben- och fotplacering är avgörande för patientens komfort såväl som för enkel åtkomst till operationsområdet inom gynekologi, obstetrik och urologi.

– Operationspersonalen behöver inte lägga tid på att byta benstöd mellan operationer eftersom vårt system levereras med två varianter av benstöd som kan bära upp till 160 kg eller 250 kg för att passa ett brett spektrum av patienter, säger Norman Gander, produktchef på Getinge.

Benstöden kan bytas snabbt och enkelt tack vare en klickfunktion i låssystemet.

Utformingen av fotstödets fästpunk gör det möjligt att placera benet närmare höftens rotationspunkt. Detta minskar belastningen på patienter som har begränsat rörelseomfång i höftleden. Benstödens sidovingar förbättrar benets stabilitet och förhindrar att det vrids utåt.

Getinge lanserar ett nytt benstödsystem som erbjuder komfort för ett brett spektrum av patienter

Benstödets justeringsvinklar varierar från 85° uppåt till 50° nedåt, med abduktionsmöjligheter från 10° till 23°.

– Vi är glada över att kunna lansera den här lösningen som kommer att spara tid och investeringar för våra kunder och erbjuda komfort till ett brett spektrum av patienter.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>