Powermind backas av ytterligare tunga investerare
Hem APP Powermind har nyligen stängt ytterligare en investeringsrunda

Powermind har nyligen stängt ytterligare en investeringsrunda

Publicerat av: Redaktionen

Powermind, med grundare Lovisa Strömsholm har nyligen stängt ytterligare en investeringsrunda.

Här berättar Lovisa om varför hon har sökt investerare, vad pengarna ska gå till och vad det är som har gjort att hon har lyckats så bra med att resa kapital.

Denna gång tog de in 4,1 miljoner kronor från bland annat techbolaget Annevo samt från flera affärsänglar från nätverket Nyfikna Investerare, som drivs av Joanna Törngren Redebrant.

Som svar på frågan varför de väljer att ta in kapital svarar Lovisa att de vill bygga ett framgångsrikt företag och kunna skala upp bolagets operations.

– Vi har skapat en hypnosapp med över 100 000 nedladdningar och nöjda användare. Nu vill vi fortsätta bygga och utveckla vår tech-plattform och förbättra produkten, för att därmed ytterligare optimera förhållandet mellan CAC (kundanskaffningskostand) och LTV (livsvärdet på en kund).

Parallellt med att förbättra produkten har de även fokuserat på att bredda utbudet för en internationell expansion.

– Vi har bland annat producerat allt material på spanska, med både manlig och kvinnlig röst, för att expandera till Latinamerika under sommaren 2022, och har även ett begynnande bibliotek på engelska. I och med lanseringen på spanska och engelska kommer vi även att öppna upp appen Powermind i hela världen.

Företagets vision och storyn bakom varför Lovisa startade Powermind har varit viktiga faktorer varför det har gått så bra med kapitalanskaffningen, menar hon.

Powermind backas av ytterligare tunga investerare– Men framför allt tror jag att skalbarheten i bolaget och produkten har varit en viktig faktor. En annan viktig aspekt när man investerar i startups är teamet, och där har vi under resans gång byggt upp ett större team. Vi har visat att vi lyckats bygga och exekvera.

Vi har även visat att vi håller tidplaner och uppnår de milstolpar vi tidigare sagt, vilket över tid skapar förtroende och kredibilitet, tillägger hon.

Vad har du lärt dig av processen med att resa pengar?

– Jag har lärt mig att presentera och verkligen förstå vad investerare vill ha, vilket över tid gör det lättare och lättare.

Lovisas tips till andra som vill pitcha till investerare är att tänka över visionen och story bakom. Det är grunden till hela idén. Framhäv din passion, hur mycket du brinner för det du gör. Visa också på de främsta styrkorna med ditt bolag och framhäv dessa så tydligt som möjligt.

Hur ser det ut framöver? Ska ni ta in mer pengar?

– Ja, vi kommer att fortsätta att ta in mer pengar, primärt för att växa organisationen och för att kunna ha en ordentlig marknadsföringsbudget.

Lovisas vision är att bolaget ska bli SATS motsvarighet inom psykisk träning och mental hälsa, att självhypnos ska bli lika vanligt och mainstream som att gå till gymmet.

– Vi går ju till gymmet för att träna våra kroppar, för att bli starka och hålla oss friska, men vad gör vi för att stärka vår insida och mentala hälsa? Målet är att Powermind ska bli ett naturligt verktyg, någonting man gör regelbundet för att utvecklas och stärka sin insida, avslutar Lovisa entusiastiskt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>