Universitetssjukhus i Nederländerna väljer Sectras digitala patologilösning för fullskalig primärdiagnostik
Hem TEKNIKSECTRA Universitetssjukhus i Nederländerna väljer Sectras (STO: SECT B) digitala patologilösning för fullskalig primärdiagnostik

Universitetssjukhus i Nederländerna väljer Sectras (STO: SECT B) digitala patologilösning för fullskalig primärdiagnostik

Publicerat av: Redaktionen

Erasmus University Medical Center (Erasmus MC), Nederländerna, har valt att digitalisera sin patologiverksamhet med IT-lösning från medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B).

Genom att hantera vävnadsprover digitalt får patologerna möjlighet att granska och samverka kring fall på ett sätt som inte är möjligt med mikroskop.

Det bidrar till minskad variation och ökad effektivitet i primärdiagnostiken vilket leder till förbättrad cancervård.

– Vi kommer kunna integrera Sectras lösning för digital patologi med vårt befintliga multimediaarkiv, VNA. Det gör det möjligt för oss att få tillgång till bilder från andra medicinska discipliner vilket skapar integrerade arbetsflöden som spänner över flera avdelningar. Vi kan då samarbeta enklare vilket i slutänden innebär än bättre patientvård, säger F.J (Folkert) van Kemenade, chef för patologiavdelningen vid Erasmus MC.

När de fysiska vävnadsproverna skannas till digitala bilder blir både aktuella och tidigare bilder tillgängliga oavsett när eller var de behövs. Lösningen hjälper patologer med kritiska beslutspunkter såsom gradering och mer precis mätning. Den digitala tekniken gör det också möjligt att dra nytta av teknik på framfart såsom AI vilken till exempel kan användas för bildanalys som förbättrar precisionen av uppgifter såsom att räkna celler. Även second opinions, arbetsfördelning, specialistkonsultationer och integrerad diagnostik underlättas.

– Sectras tidigare erfarenhet av att digitalisera patologi för fullskalig primärdiagnostik, både globalt och i Nederländerna, kommer vara otroligt värdefull och vi ser fram emot att ta det här steget för bättre cancervård tillsammans, säger van Kemenade, chef för patologiavdelningen.

Den digitala patologilösningen kommer integreras med det befintliga laboratorieinformationssystem (LIS) som används vid Erasmus MC. Det ger patologerna en heltäckande bild av patientens historik i en och samma applikation och gör det möjligt att styra arbetsflöden utifrån specialiteter, regler och prioriteringar. I och med Sectras leverantörsneutrala förhållningssätt kunde de fritt välja skannerleverantör.

Kontraktet signerades i mars 2022.

Universitetssjukhus i Nederländerna väljer Sectras digitala patologilösning för fullskalig primärdiagnostikSectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader.

Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför den digitala patologilösningen har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>